Vraagt u zich af hoe duurzaamheid en online winkelen samengaan? Eigenlijk helemaal niet... Maar we doen veel om het milieu een beetje te ontlasten.

Ons bedrijf hecht veel belang aan duurzaamheid en het milieu. Wij willen het milieu zo weinig mogelijk belasten en nemen daarom veel voorzorgsmaatregelen.

Hergebruik van kartonnen dozen
Als u verbaasd bent dat u een gebruikte kartonnen doos ontvangt: zo willen we het hebben. Wij hergebruiken elke doos die wij ontvangen (zolang de conditie het toelaat) meerdere keren. Op die manier hebben we niet telkens een nieuwe doos nodig en gebruiken we dus minder middelen. We plakken de dozen een keer dicht en dan kan het zijn volgende reis beginnen. Hoe minder nieuwe verpakkingen in omloop worden gebracht, hoe meer het milieu er baat bij heeft.

Recycleerbare verpakking
En als we nieuwe dozen gebruiken, gebruiken we alleen recycleerbaar karton en papierverpakking. Het vulpapier dat wij gebruiken is gemaakt van gerecycled papier. Wij gebruiken alleen plastic verpakkingsmateriaal als het bij de pakketten zat die wij ontvangen en wij het kunnen hergebruiken. Wij besteden ook veel zorg aan het vinden van de juiste kartonnen dozen voor de producten om verpakkingsafval te minimaliseren (wij verpakken geen nippeldrinkers in een kartonnen doos van 80 liter).

Centraal verpakkingsregister
Wij voldoen aan onze verplichtingen en melden de door ons in omloop gebrachte verpakkingen aan het Centraal Verpakkingsregister. Wij nemen deel aan het duale systeem Interseroh. Op die manier zorgen wij ervoor dat elk jaar meerdere tonnen hulpbronnen en broeikasgassen worden bespaard. INTERSEROH Dienstleistungs GmbH ondersteunt ons daarbij en zorgt als dienstverlener voor de verpakkingen die wij in omloop brengen en het verpakkingsafval dat daarbij vrijkomt (zie certificaat onderaan de pagina).

Energievoorziening
Binnenkort komt er een fotovoltaïsch systeem op het dak van ons pakhuis, zodat we een bijna zelfvoorzienende stroomvoorziening hebben. De opgewekte energie wordt opgeslagen in een groot reservoir, dat zich in ons magazijn bevindt. Onze elektriciteit wordt dus geproduceerd door hernieuwbare energie en is niet schadelijk voor het milieu. En als we er toch elektriciteit voor nodig hebben, krijgen we alleen gecertificeerde groene stroom. Zelfs onze externe server draait op elektriciteit die is opgewekt door waterkrachtcentrales (zie certificaat onderaan de pagina). De lampen in onze kantoren en magazijnen zijn allemaal LED-lampen om elektriciteit te besparen.

Natuur
Wij hechten ook veel waarde aan de natuur. Wij hebben er bewust voor gekozen sommige producten niet te gebruiken om de natuur te beschermen. Wij hebben producten die glyfosaat of de neonicotinoïde imidacloprid bevatten, uit ons assortiment genomen omdat zij bijvoorbeeld een groot risico voor bijen inhouden.

Regionale producten
Een deel van onze producten kopen wij hier in het Oldenburger Münsterland regionaal in en halen wij zelf op. Dit voorkomt lange leveringsroutes en beschermt het milieu een beetje meer.

Geeft
Rendementen zijn een veelbesproken onderwerp. We handelen dit vrij eenvoudig af. Wanneer wij een retourzending ontvangen, controleren wij het product en beslissen wij over de toestand ervan. Als de toestand perfect is, wordt het product terug in het magazijn gelegd en kan het opnieuw worden verkocht. Zodra het product tekenen van gebruik vertoont of niet meer in de originele verpakking zit, wordt het product als "gebruikt" verkocht. Alleen als het product defect is, gooien we het bij het vuilnis. Door dit proces is er veel minder afval.

Verzending
Ook besteden wij aandacht aan een klimaatvriendelijke verzending. Het merendeel van onze pakketten wordt verzonden met DHL Go Green, wat betekent dat alle pakketten klimaatneutraal worden verzonden. De overige pakketten worden verzonden met DPD, ook deze pakketten worden klimaatneutraal verzonden. Met uitzondering van de expeditiebedrijven die wij van tijd tot tijd moeten inschakelen, is onze verzending volledig klimaatneutraal.

FSC-zegel
Sommige van onze dozen hebben het FSC-keurmerk. Het is een internationaal certificatiezegel voor duurzame bosbouw. Het hout met het FSC-keurmerk is afkomstig uit bossen die op een meer verantwoorde wijze worden beheerd. In de nabije toekomst willen wij alleen nog dozen met het FSC-keurmerk gebruiken.

Mobiliteit
Over een paar weken krijgen we een elektrische auto voor boodschappen en kleine boodschapjes. Onze werknemers proberen ook bij te dragen tot de bescherming van het milieu en komen vaak met de fiets naar het werk.

Zoals u ziet, dragen wij al veel bij tot de bescherming van het milieu. Maar er is altijd ruimte voor verbetering en wij werken eraan om onze online winkel volledig klimaatneutraal te maken.